14. 11. 2014

Pears in puff pastry

Tak jsem si říkala, co se zítra ráno probudit a mít něco sladkého k snídani. Jelikož nám na míse uzrály hrušky, byla jasná volba. Okrájené a rozpůlené hrušky bez jádřince jsem naplnila vlašskými ořechy a  domácí rybízovo-malinovou marmeládou. Poté jsem jednotlivé půlky zabalila do listového těsta a  snažila se vytvarovat obrys ovoce. Ze zbylého těsta jsem vykrajovátkem nadělala srdíčka a ozdobila jimi všechny hrušky. Před vložením do trouby jsem vše lehce potřela olivovým olejem, posypala mandlovými lupínky a mletou skořicí.  Doporučení - předehřát troubu na 170 stupňů, pečeme do zlatavé kůrky 25-30 min. Celou dobu pečení raději kontroluji, ale to je asi zbytečné zmiňovat. Možná Vás tímto jednoduchým a velmi chutným dezertem budu inspirovat.




Našla jsem zajímavý recept, opět s hruškami: 
příště ho zkusím.

DOBROU CHUŤ!

Krásný páteční večer. M.

Žádné komentáře:

Okomentovat