2 porce - pro tento šálek
80 ml mléka - plnotučné
50 gramů - čokolády 60 a více %
2 velké lžíce sladké smetany 30%
kardamon - mletý
vanilka - lusk (stačí na špičku nože)
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a přidávejte k ní sladkou smetanu, míchejte, ať je jemná konzistence a žádné hrudky. V druhé
nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte
rozehřátou čokoládu. Poté dochutíte vanilkou, kardamonem (jen doporučení) Úžasná je i samotná.
- Kardamon - má pozitivní vliv na neklidný žaludek, zmírňuje žaludeční křeče, nadýmání a pálení žáhy. Protepluje mysl, působí blahodárně na špatné duševní stavy (nervové vypětí a vyčerpání), působí proti stresu, podporuje soustředění.
- Vanilka - má relaxační a zklidňující účinky, působí antidepresivně, probouzí smyslnost, pomáhá při nechutenství. Aztékové jí přidávali do čokolády.
Hřejivý a sladký večer. M.
Žádné komentáře:
Okomentovat