5. 11. 2014

Hot chocolate


2 porce - pro tento šálek

80 ml mléka - plnotučné
50 gramů - čokolády 60 a více %
2 velké lžíce sladké smetany 30%
kardamon - mletý
vanilka - lusk (stačí na špičku nože)

Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a přidávejte k ní sladkou smetanu, míchejte, ať je jemná konzistence a žádné hrudky.  V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. Poté dochutíte vanilkou, kardamonem (jen doporučení) Úžasná je i samotná.
  • Kardamon - má pozitivní vliv na neklidný žaludek, zmírňuje žaludeční křeče, nadýmání a pálení žáhy. Protepluje mysl, působí blahodárně na špatné duševní stavy (nervové vypětí a vyčerpání), působí proti stresu, podporuje soustředění.
  • Vanilka - má relaxační a zklidňující účinky, působí antidepresivně, probouzí smyslnost, pomáhá při nechutenství. Aztékové jí přidávali do čokolády.
  Hřejivý a sladký večer. M.

Žádné komentáře:

Okomentovat