Brownies (fazolové)
Připravte si:
konzervu
(425 ml) steril. červených fazolí
(properte je ve vodě a nechte okapat)
2
velké lžíce kakaa holandského typu
80 g
ovesných vloček - výběrové (rozdrcených na mouku)
½
lžičky kypřicího prášku
2 lžíce javorového sirupu (agávový, med...)
3 velké lžíce olivového oleje
4 tabulky 60% čokolády -
nastrouhat na hrubo do těsta
hrstka rozinek (proprané a okapané)
Těsto by mělo být propojené, bez drolení.
Poté všechny ingredience smíchejte v kuchyňském robotu
nebo ručně utřete dohladka (kdo nemá kuchyňského pomocníka, hmota je
poněkud hustší konzistence).
Připravte si formu (já
jsem použila kruhovou ze silikonu o průměru 20 cm). Rozprostřete
a rovnoměrně natlačte těsto do formy.
Pečte v předehřáté
troubě na 160 °C na asi 25 – 30 minut. Zda máme upečeno zjistíme
podle špejle a krusty na povrchu.
Po vychladnutí, nechte v lednici uležet - doporučuji do druhého dne. Vynikající je s rybízovou marmeládou.
Dobrou chuť!
Přeji všem krásný den. Markéta
Hmmmm,to vypadá krásně...přiznám se, že ty fazole mě trochu překvapily,nezvyklá kombinace.... ale konečný výsledek vypadá fakt skvěle 1* :-)
OdpovědětVymazatDneska jsme ho dojedli a určitě ho zas připravím. Sama jsem byla překvapená chutí a příjemnou konzistencí,nedá se poznat,že hlavní ingrediencí jsou fazole. Měj pěkný večer. Díky. M.
Vymazat