29. 12. 2014

Brownies


 

Brownies (fazolové)


Připravte si:
konzervu (425 ml) steril. červených fazolí 
(properte je ve vodě a nechte okapat)
2 velké lžíce kakaa holandského typu
80 g ovesných vloček - výběrové (rozdrcených na mouku)
½ lžičky kypřicího prášku
2 lžíce javorového sirupu (agávový, med...)
3 velké lžíce olivového oleje
4 tabulky 60% čokolády - nastrouhat na hrubo do těsta
 hrstka rozinek (proprané a okapané)
 Těsto by mělo být propojené, bez drolení.
 
 
Poté všechny ingredience smíchejte v kuchyňském robotu nebo ručně utřete dohladka (kdo nemá kuchyňského pomocníka, hmota je poněkud hustší konzistence).
Připravte si formu (já jsem použila kruhovou ze silikonu o průměru 20 cm). Rozprostřete a rovnoměrně natlačte těsto do formy.
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C na  asi 25 – 30 minut. Zda máme upečeno zjistíme podle špejle a krusty na povrchu.
Po vychladnutí, nechte v lednici uležet - doporučuji do druhého dne. Vynikající je s rybízovou marmeládou.


  Dobrou chuť!

 Přeji všem krásný den. Markéta

2 komentáře:

  1. Hmmmm,to vypadá krásně...přiznám se, že ty fazole mě trochu překvapily,nezvyklá kombinace.... ale konečný výsledek vypadá fakt skvěle 1* :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsme ho dojedli a určitě ho zas připravím. Sama jsem byla překvapená chutí a příjemnou konzistencí,nedá se poznat,že hlavní ingrediencí jsou fazole. Měj pěkný večer. Díky. M.

      Vymazat