5. 2. 2016

Pomeranč

... začal nám únor... v tomto měsíci nás počasí mate svými výkyvy, a proto bychom si měli zlepšit náladu a posílit své zdraví na těle a duši. Ideálním pomocníkem nám může být jemný pomerančový olej
- rozradostní naši mysl
- osvěží a oplývá dobrou náladou
- odežene stres, zármutek

Pomeranč (Citrus sinensis) - pochází z Číny 
Číňané si pomeranče dávají jako dárek k Novému roku, symbolizují štěstí a prosperitu. Letos přichází 8.2. a podle čínského kalendáře to bude rok ohnivé opice. Čeká nás vzrušující a zábavná doba, která dává příležitost každému.

E.Olej
 získává se z kůry
Vůně
sladká, svěží, ovocná
Bezpečnost
Nepoužívat na kůži vystavenou slunci.
Nepoužívejte neředěné na pokožku, chraňte oči a chraňte před dětmi!
Účinky
Antiseptikum, kožní a trávicí tonikum, zklidňuje nervy
Psychický účinek
Skvělé antidepresivum, odplavuje stres
Mísí se s EO
Nerolový, Petitgrain, Levandule, Geránium, Máta, Zázvor 

Tento jemný olej pomáhá při zažívání (zejména u dětí), posiluje imunitu, využívá se v péči o pokožku (mastnou a smíšenou pleť, při akné u dospívajících), osvědčuje se při celulitidě.
 

 Aromatická koupel: k 10 ml mandlového oleje (nosič) přidejte 4 až 6 kapek éterického oleje a směs přilijte do koupele.  Rukou promíchejte svou lázeň a užijte si relaxaci, kterou si ještě můžete podpořit klidnou hudbou a svíčkami. Koupel se doporučuje 15-20min.








I když bychom v tomto období neměli konzumovat citrusy, kvůli ochlazení organismu, já osobně se tomu nebráním, protože když cítím, že mi šťavnatý sladký pomeranč udělá radost, proč si ho nedat. A upřímně, je to se vším, někdy se moc zabýváme pravidly a zapomínáme na své vnitřní pocity a potřeby.

Krásné páteční odpoledne a mějte se co nejlépe.♥M

Žádné komentáře:

Okomentovat