... sůl nad zlato, ano, ale jen ta přírodní a nerafinovaná, která je plná minerálů a dalších cenných živin. Začali jsme doma používat mořskou sůl z pobřeží francouzské Bretaně a sůl himalájskou.
Jsou velmi chutné a vhodné pro běžné každodenní použití v kuchyni. Jsou bohaté na esenciální minerály v přírodní podobě, zejména vápník,
draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu.
Přírodní
sůl - je to, co v našem těle způsobuje, že
dokážeme myslet. Aby náš organismus dokonale fungoval, potřebujeme sůl
jako celek se všemi jejími součástmi.
Růžová himálajská sůl je
jedinečná pro svůj vyvážený obsah minerálů v panenské podobě.
Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa (které je důležité pro krvetvorbu), tím růžovější je barva.
- pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
- udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
- podporuje metabolické procesy
- udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
- podporuje imunitní systém
- prevence proti svalovým křečím
- zesiluje kosti
- vyvážený poměr sodíku a draslíku pro správnou funkci nervové soustavy
http://www.solnazeme-cz.com/solnazeme-cz-com/eshop/42-1-Soli-z-GUERANDE-FRANCIE
nebo:
http://www.leguerandais.fr/en/discover/salt-marshes
Ráda se solí experimentuji, takže se můžete těšit na nějaký můj nový recept. Nejen, že ji budu míchat s bylinkami, ale použiji ji do výroby domácí čokolády či celozrnných sušenek... uvidíme, chutí a nápadů mám mnoho...
Přeji všem krásné páteční odpoledne a užijte si víkend. Vaše ♥M♥ :-)
Krásné prkénko :o)
OdpovědětVymazatDíky😊mé oblíbené,hezký večer.M
Vymazat