19. 2. 2016

Sůl / Salt



... sůl nad zlato, ano, ale jen ta přírodní a nerafinovaná, která je plná minerálů a dalších cenných živin. Začali jsme doma používat mořskou sůl z pobřeží francouzské Bretaně a sůl himalájskou.

Jsou velmi chutné a vhodné pro běžné každodenní použití v kuchyni. Jsou bohaté na esenciální minerály v přírodní podobě, zejména vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu.
Přírodní sůl - je to, co v našem těle způsobuje, že dokážeme myslet. Aby náš organismus dokonale fungoval, potřebujeme sůl jako celek se všemi jejími součástmi.

Růžová himálajská sůl je jedinečná pro svůj vyvážený obsah minerálů v panenské podobě. 
Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa (které je důležité pro krvetvorbu), tím růžovější je barva. 
- pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály 
- udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle 
- podporuje metabolické procesy 
- udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle 
- podporuje imunitní systém 
- prevence proti svalovým křečím
- zesiluje kosti
- vyvážený poměr sodíku a draslíku pro správnou funkci nervové soustavy

Podrobně o soli z Bretaně se dozvíte na:
http://www.solnazeme-cz.com/solnazeme-cz-com/eshop/42-1-Soli-z-GUERANDE-FRANCIE
nebo:
http://www.leguerandais.fr/en/discover/salt-marshes 






Ráda se  solí experimentuji, takže se můžete těšit na nějaký můj nový recept. Nejen, že ji budu míchat s bylinkami, ale použiji ji do výroby domácí čokolády či celozrnných sušenek... uvidíme, chutí a nápadů mám mnoho...
Přeji všem krásné páteční odpoledne a užijte si víkend. Vaše ♥M♥ :-)

2 komentáře: