15. 9. 2015

rychlá pizza

... na otázku, co si dáme dneska k obědu, odpověď zněla: to co najdu v lednici a případně v mrazáku.
 
Jelikož máme malý mrazák, vejde se do něj maximálně jedna vaničková zmrzka, krčící králík od rodičů a právě na nečekané návštěvy či rychlá jídla - pár kousků listového těsta. Takže bylo jasno - upeču pizzu s bazalkovým pestem jako základ, přidám plátky šunky, cuketky, kapary, čerstvě natrhané bylinky (tymián, bazalka), nastrouhaný sýr 45% a zaliji 3 rozšlehanými vejci. Asi je zbytečné říkat, že těsto se má vyválet (rovnoměrně) položit na plech, který je pokrytý pečícím papírem a poté přidávat všechny ingredience. Nakonec upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů, nejlépe do zlatova a křupava tak 45 min.





Tento druh "pizzy" je rychlý, chutný a návykový... jsem ráda, že něco zbylo, večer si dám ještě jeden kousek, třeba s dvojkou bílého.

Přeji všem krásné odpoledne a případně, dobrou chuť M

Žádné komentáře:

Okomentovat