... bazalce se tak krásně dařilo, že se nám rozrostla do obřích rozměrů. Rozhodla jsem se, že z ní vyrobím bazalkové pesto na těstoviny, gnocchi. U nás doma vaříme italskou kuchyni celkem často, těstoviny milujeme na všechny možné způsoby a s domácím pestem to bude ještě větší lahůdka. Příprava a způsob zpracování je jednoduchý, jen je důležité mít kvalitní suroviny (což platí asi u všeho).
Vybrala jsem 2 recepty: z Apetitu
a od Jamie Olivera (mého oblíbence)
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/pesto/#ThSqowWhcyRK3Sqr.97... ten mě vždy bude bavit, takže jsem se držela jeho instrukcí...
... hotové pesto si můžete zmrazit nebo na rychlou spotřebu zakonzervovat do skleniček (předem sterilizovaných), vydrží tak v lednici 3 neděle-měsíc. I když u nás tak maximálně 14 dní, manžel se už nemůže dočkat.
Co myslíte, taky se pustíte do této lahůdky?
Krásné babí léto a příště ze zahrady, dozrávají jablíčka a první vlašské ořechy, letos je to díky horkému létu všechno nějak rychlejší.
♥Markéta♥
Žádné komentáře:
Okomentovat