Tento koláč je opravdu vynikající, pro všechny Vaše smysly...
Dýňový koláč
200
g máslových sušenek (věnečky...)
120 gramů
másla
500 gramů dýně Máslová
(je mírně nasládlá, jemně aromatická, chutná a voní po másle)
(je mírně nasládlá, jemně aromatická, chutná a voní po másle)
120 gramů
hnědého cukru
2 vejce - domácí
1 mascarpone ( 250 gramů)
sušená
levandule - Bio
javorový sirup
mletá skořice - na zdobení
- Dýni jsem předem oloupala a nakrájela na kostky, posypala levandulí a zakapala javorovým sirupem. Pekla ji na plechu na pečícím papíře cca 15-20 min na 160 stupňů. Poté jsem ji nechala vychladnout a rozmixovala.
- Sušenky rozmixujeme a spojíme s rozměklým máslem, natlačíme stejnoměrně na dno dortové formy (předem vyložené pečícím papírem), upečeme při teplotě 150 stupňů cca 15 minut v horkovzdušné troubě (raději kontrolujte hnědnutí).
- Prošleháme vejce s cukrem, přidáme po částech rozmixovanou dýni a mascarpone. Vlijeme do dortové formy na upečený korpus a pečeme při 160 stupních. Asi po 50 min začne zlátnout, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Určitě je lepší nechat koláč uležet v ledničce do druhého dne. Poté lze ozdobit skořicí.
Dobrou chuť a krásný večer. M.
Žádné komentáře:
Okomentovat