31. 10. 2014

Dýňový koláč


Tento koláč je opravdu vynikající, pro všechny Vaše smysly...




Dýňový koláč
 
200 g máslových sušenek (věnečky...)
120 gramů másla
500 gramů dýně Máslová 
(je mírně nasládlá, jemně aromatická, chutná a voní po másle)
120 gramů hnědého cukru
2 vejce - domácí
1 mascarpone ( 250 gramů)
sušená levandule - Bio
javorový sirup
mletá skořice - na zdobení

  • Dýni jsem předem oloupala a nakrájela na kostky, posypala levandulí a zakapala javorovým sirupem. Pekla ji na plechu na pečícím papíře cca 15-20 min na 160 stupňů. Poté jsem ji nechala vychladnout a rozmixovala.
  • Sušenky rozmixujeme a spojíme s rozměklým máslem, natlačíme stejnoměrně na dno dortové formy (předem vyložené pečícím papírem), upečeme při teplotě 150 stupňů cca 15 minut v horkovzdušné troubě (raději kontrolujte hnědnutí).
  • Prošleháme vejce s cukrem, přidáme po částech rozmixovanou dýni a mascarpone. Vlijeme do dortové formy na upečený korpus a pečeme při 160 stupních. Asi po 50 min začne zlátnout, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Určitě je lepší nechat koláč uležet v ledničce do druhého dne. Poté lze ozdobit skořicí. 
Dobrou chuť a krásný večer. M.

Žádné komentáře:

Okomentovat