... vítám Vás v novém roce a připíjím na Vaše zdraví, voňavě lahodným svařeným vínem. Po celou dobu vánočních svátků jsem na něj neměla chuť, až teprve teď, když se venku ochladilo. Při takovémto počasí se ráda schoulím u horkých kamen a vychutnávám teplé kořeněné víno (pochopitelně ve volných chvílích). Napsala jsem Vám svůj recept, kdyby jste si ho také chtěli připravit. Já osobně, nešetřím kořením a vybírám jen kvalitní víno.
Na přípravu budete potřebovat:
1l kvalitního červeného vína (4 porce)
3 ks celé skořice (dle chuti)
10 ks hřebíčku
5 ks badyánu
1/2 vanilkového lusku (bez zrníček)
1/2 vanilkového lusku (bez zrníček)
cca 4-5 polévkových lžic třtinového cukru
kůru z citrónu nebo pomeranče ( bio )
Víno se všemi ingrediencemi zvolna ohříváte tak dlouho, než se jeho teplota přiblíží k varu. To poznáte tak, že se na dně hrnce začnou objevovat bublinky. Víno by se nemělo vařit, začal by tak vyprchávat alkohol a to asi nechceme :). Ochutnávejte během přípravy, můžete si ho ještě dosladit. Poté necháte svařák zhruba 5 minut odstát. Když ho budete podávat, procedťe ho přes sítko, abyste ho zbavili přidaného koření.
Mějte se co nejlépe, ať se Vám daří, ať se splní Vaše sny...v novém roce 2016. Cheers, Alla Salute, Santé, Skål, Na zdravie, Na zdraví... ♥M♥.
Žádné komentáře:
Okomentovat