9. 3. 2015

Celozrnná maková bábovka


... po slunečném předjarním víkendu ... do nového týdne s vydatnou snídaní ... 

a upečenou domácí celozrnnou makovou bábovkou, kterou

můžete doplnit třeba čerstvým ovocem, marmeládou ...

níže, jsem napsala recept:







 Recept na makovník - bábovku:

1ks - prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
2 ks - oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka
1/2 hrnku - slunečnicového oleje
1 hrnek - mletého máku bez cukru
1 hrnek - vlažného mléka
1 vejce - nejlépe domácí
1 hrnek - celozrnné mouky (organic strong wholemeal flour Marks and Spencer)
1/2 hrnku - polohrubé pšeničné mouky
3/4 hrnku - třtinového cukru
lžíce citronové šťávy
špetka soli
 - do připraveného těsta zapracovat vlašské ořechy, rozinky, kandované ovoce - podle Vaší chuti, těsto nalít do předem vymazané formy.
- péct v předehřáté horkovzdušné troubě na 160 - 170 stupňů, tak 55 minut, pro jistotu vyzkoušet špejlí.

Dobrou chuť!


Krásné slunečné pondělí. M.

2 komentáře:

  1. Hm,vypadá moc dobře ...to určitě vyzkouším :o) K

    OdpovědětVymazat
  2. Katko, dej vědět, jak se ti povedla. Případně si přidej víc cukru nebo medu,sama ochutnávám už těsto.
    Hezké odpoledne.M.

    OdpovědětVymazat